iPad-vinkkejä

Täältä löydät vinkkejä hyvistä sovelluksista, joita voit ladata omalle padillesi. Appsit on jaoteltu oppiaineittain.

MATEMATIIKKA

 Matikkakunkku Matikkakunkku on nopeatempoinen matematiikkapeli. Alussa olet maanviljelijä ja ratkaisemalla matemaattisia ongelmia pääset etenemään pelissä seuraaville tasoille. Matikkakunkku on tarkoitettu ala-asteikäisille lapsille, toki sitä voi pelata vanhemmatkin :) Pelin perusosa on ilmainen, lisäosat maksullisia.

Matikkakunkku Juniori Matikkakunkku Juniori on matematiikkapeli, joka sijoittuu keskiaikaan. Peliä pelaamalla ja matemaattisia arvoituksia ratkaisemalla pelaaja nousee yhteiskunnan portaita ylöspäin. Peli on tarkoitettu pienimmille oppilaille. Pelin perusosa on ilmainen, lisäosat maksullisia.

Voihan Matikka! Voihan Matikka!  on suomalainen matematiikkapeli, joka on tarkoitettu pienimmille lapsille, esiopetusikäisille sekä ekaluokkalaisille.

Math Fight Math Fight on matematiikkapeli, jossa pelaat kaveria vastaan samalla iPadilla. Kyse on laskutaidosta, nopeudesta ja tarkkuudesta.

Lolan matikkalaiva Lolan matikkalaiva on matematiikkapeli, joka harjoittaa loogista päättelyä, tarkkuutta ja nopeutta sekä numeroiden tunnistamista. Ilmaisversiolla pelaat jo jonkin verran, täysversio on maksullinen. Pääset kotisivulle klikkaamalla pelin kuvaa.

Lolan matikkajuna  Lolan matikkajuna  on matematiikkapeli, joka harjoittaa matemattisten taitojen perusteita, tarkoitettu 3-7 -vuotiaille lapsille. Pääset kotisivulle klikkaamalla pelin kuvaa.

Lolan matikkajuna 2 Lolan matikkajuna 2 on matematiikkapeli, joka on haastavampi, kuin aiempi versio. Pelin kotisivuille pääset klikkaamalla kuvaa.

Line 'em up Line ’em up  on matematiikkapeli, joka treenauttaa lukujonoja.

ÄIDINKIELI

 Wordament Wordament on sanapeli, jossa annetuista kirjaimista koetaan rakentaa mahdollisimman paljon sanoja. Peli tarvitsee internetyhteyden toimiakseen.

 Pages Pages on kirjoitusohjelma, jonka avulla voit helposti luoda paljon erilaisia teksti- ja kuvadokumentteja.

Word Monsters Word Monsters on sana- ja logiikkapeli. Voit pelata joko yksin tai kavereita vastaan. Tässä pelissä voit luoda myös oman pelihahmosi, Monsterin.

MOLLA ABC Molla ABC  on loistava sovellus kirjain- ja numeromuotojen harjoitteluun.

Comics Head  Comics Head  on sovellus, jonka avulla pääset luomaan erilaisia sarjakuvia. Ilmaisversiolla saa aikaan jo paljon.

Puppet Pals HD Puppet Pals HD  on pienemmillekin sopiva sovellus animaatioiden tekemiseen.

Puppet Pals 2 Puppet Pals 2 on sovellus, jonka avulla voi luoda hauskoja animaatioita. Tämä on edellistä monipuolisempi sovellus.

Popplet Popplet Lite on sovellus, jonka avulla on helppo rakentaa erilaisia ajatuskarttoja. Lite-versio on ilmainen, täysversio maksullinen. Linkki kotisivuille http://popplet.com/

ENGLANTI

Word Search Word Searchissa voit etsiä sanalaatikoista eri aihealueiden sanoja. Peli on englanninkielinen.

Futaba Futaban avulla on hauska treenata sanavarastoa. Peliä pelataan pareittain tai suuremmissa ryhmissä. Peli vaatii nopeuttaa ja tarkkoja silmiä. Maksullisella versiolla peliä pääsee tuunaamaan.

Ruzzle Adventure Ruzzle Adventure  on vaativampi englanninkielinen sanapeli, joka kehittää sanavarastoa ja vaatii hoksottimia.

LOGIIKKA- JA ÄLYPELIT

Flow Free Flow Free on logiikkapeli, jossa eri väreille etsitään reitti lähdöstä maaliin tiettyjen sääntöjen puitteissa. Peliä voi pelata ilmaisversiona ja sinne saa ladattua myös maksullista sisältöä.

2014-04-03 13.13.01 Tinker Box on logiikkapeli, jossa pelaaja rakentaa erilaisista tarvikkeista reittejä, joita pitkin pallo tai muut esineet saadaan maaliin. Erittäin haastava peli, ei perheen pienimmille.

Two Dots Two Dots on koukuttava älypeli. Tässä yhdistellään pisteitä tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Koukuttaa!!

Collapsticks Collapsticks on tulitikkupeli, joka vaatii pohtimista, painovoiman ymmärtämistä ja loogista päättelyä. Koukuttaa!

Puzzles with matches Puzzles with matches on peli, jossa voit ratkaista erilaisia tulitikkupulmia virtuaalisesti. Pähkäile ja pohdi, tämäkin koukuttaa!

MUSIIKKI

Drum Kit Drum Kit  on sovellus, jonka avulla voit harjoitella rumpujen soittoa. Perusosa ilmainen, lisäosat maksullisia.