Syysretki 2012

Tillolan koulu teki perinteisen syysretkensä, tällä kertaa Hiidenvuorelle vaeltaen ja Verlaan tutustuen.

Ryhmä kiipesi Iitissä sijaitsevalle Hiidenvuorelle, onneksi sää suosi!  Evästely huimaavassa maisemassa oli kaikkien mieleen.

Näkymät tekivät suuren vaikutuksen koko porukkaan.Monet olisivat valmiita menemään sinne uudelleen jo ensi kesänä, ja suosittelevat sitä muillekin. Näin tuumasivat esimerkiksi 5.luokkalainen Juho Lindroos, sekä 2.luokkalainen Joanna Puukka.

Tämän jälkeen matkaa jatkettiin kohti Verlaa, jossa oppilaat saivat tutustua hylättyyn kartonkitehtaaseen. Opas kertoi kaikille monipuolisesti paikan historiasta. Työläisten raskaat olot, sekä karmivat legendat puhuttivat monia vielä seuraavana päivänäkin.

Kerronta oli monipuolista ja mielenkiintoista. Kierroksen jälkeen mentiin vielä kiertelemään puodeissa, joissa myytiin kaikkea älypeleistä suklaaseen. Ja vaikka monelle tulikin uusi älypeli tai pehmolelu matkaan, oli kaikkein arvokkainta silti kokemukset.

Kirjoitti Heli Virtanen